Hva nå liksom?

Gårsdagens innlegg var personlig og sårt. Halvparten skrev jeg da vi var på opphold i juni. Men det skulle ta meg nesten 1 år før jeg var klar for å dele det med dere. Jeg er så utrolig takknemlig for all den støtten og de hyggelige tilbakemeldingene jeg har fått på veien. Mange av dere kjenner jeg ikke fra før. Da jeg startet å blogge i fjor så hadde jeg ingen anelse om hva jeg begikk meg ut på. Det er en risiko med sosiale medier i dag og jeg fryktet igrunn det verste. Men det viste seg å bli helt annerledes enn jeg trodde. Å ha muligheten til å dele min historie med flere betyr mye for meg. Jeg vet at folk med dårlig livsstil og overvekt ofte blir uglesett og undervurdert i samfunnet. Det er flaut å prate om og noe ubehagelig ved det hele. Skulle jeg dele mine historier så måtte det bli alt eller ingenting.  

Det ville ikke være bare treningsbilder med styla hår og sminke eller rosenrøde historier om hvor bra jeg lykkes.  Det ville være alt. Stage'a treningsbilder med brede glis, knyttneven og powerful'e sitater, gleder og solskinnshistorier, men også sorger, tårer, tanker, følelser, rødsprengt tryne og store smeller. Det er jo det det dreier seg om ikke sant? Selve livet med alle oppturer og nedturer på veien. Det er oppturene man svever på og som motiverer en til å holde fokus på målet. Samtidig så er det smellene som gir verdifull erfaring og som du etterhvert lærer deg å takle underveis. 

Jeg har delt mye og tidvis kledd meg naken. Ikke bokstavelig talt, men i den forstand at jeg har blottlagt mine innerste tanker om et sårbart tema. På veien har jeg kanskje klart å inspirere noen der ute til å ta tak i sitt eget liv og starte en prosess mot et bedre og sunnere liv. Det er en deilig følelse!

Så nå da.... hva nå liksom? 2 dager igjen av siste opphold her på Nordagutu. Vemodig å tenke på å kanskje aldri møte hele gruppa i en slik setting igjen. Det er lett å tenke at dette er slutten. Nå er vi liksom ferdige her og så får vi håpe vi vil klare oss selv resten.... sannheten er en ganske annen.

Det er jo NÅ det begynner! Det er nå vi sitter her, 1,5 år etter at vi startet hele reisen. Det er nå vi skal ta i bruk ALT vi har lært og ikke minst erfart i tiden som har vært. Heldigvis er vi ikke alene. Vi må riktignok gjøre det selv, men vi kan allikevel hjelpe hverandre å holde fokus. Planen er derfor å starte såkalte selvhjelpsgrupper der vi møtes fast en gang i måneden for eksempel. Da kan vi veie oss her og dele erfaringer og kanskje gå en tur etterpå. 

Det er begrenset "ettervern" i kommunene, men enkelte kommuner har noe som heter frisklivssentralen der man kan søke seg inn og delta i samtalegrupper og ulike aktivitetstilbud sammen ned mennesker som også går igjennom en livsstilsendring.  Det kan være en hjelp til å fortsette å holde fokus slik at målet vil komme nærmere.

 

Det er en spennende tid og som en av mannfolka her sa det så fint, kan det sammenliknes som å ta lappen. Vi går på teorikurs og lærer trafikkreglene og etter en stund kan du kjøre opp og få sertifikatet i hånda. Du er ikke verdensmester i å kjøre bil, men du er såpass godt rustet til å få lov til det allikevel. Så lenge man holder seg til trafikkreglene så unngår man smeller. Noen skrammer kan det nok bli og noen humper i veien, men bare jeg unngår å kjøre på rødt, vil det vel gå greit vil jeg tro...... Bloggen vil fremdeles gå sin gang i tiden fremover. Jeg kan ikke love innlegg hver dag men jeg skal forsøke å ihvertfall skrive litt hver uke. Håper du vil fortsette å føle meg på mine oppturer og nedturer 😀

 

 

Takk for at du følger meg på bloggen ❤

Følg meg på instagram HER

Snapchat: miss_sophie83

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

SofieSunnOgSterk

SofieSunnOgSterk

34, Fredrikstad

Jeg står på terskelen til et nytt og sunnere liv og ønsker å dele hele prosessen med dere. Jeg er sykepleier og er gift med verdens beste mann. Vi bor i Skien, sammen med 2 birmakatter og 1 Toller-Tispe. Jeg ønsker å motivere og bli motivert ved å rive alle murer på veien mot å bli sunn og sterk. Tusen takk til alle som følger meg på reisen, og deler mine innlegg

Kategorier

Arkiv

hits